Likadant varje gång

Fotograf: Emelie Haraldsson
Canon EOS 500D + Canon lens EF 50mm 1:1.8 II

Fortsätter med mina roliga vårbilder. Likadana inlägg som handlar om likadana saker, nästan. Åh kul..
Bilder som jag tog i söndags är de enda jag har i lager just nu, jag ska fota! Tar lite grejer som jag ska visa tänkte jag. Men då får det bli när jag inte kommer hem så sent så att det är mörkt när jag redan är påväg hem.
Imorgon ska jag försöka ta mig hem så snabbt som möjligt och fota, hehe.
Härlig morgon, härlig dag, härlig eftermiddag, härlig kväll. Nu är jag trött - godnatt!
Förresten, idag är det den där dagen som bara finns var fjärde år.

Älskade vårväder


Alltså åååååh! Tror inte bilderna kan visa hur mycket jag bara älskade vädret i söndags. Skulle nästan kunna göra vad som helst för att få ha soligt och varmt året runt, tror inte heller att jag är ensam om det. Snön hittar man ju ändå, i fjällen, där det ändå är roligare med snö. Man åker ju ändå inte skidor/snowboard/något annat man kan åka på/i snön ute på gräsmattan eller liknande.
Men någonting som gjorde mig en aning ledsen i ögat var när jag skulle gå ut en sväng igår var att det snöade. Trots att jag blev ledsen i ögat hittade jag två positiva saker: 1. Jag praoar hela denna veckan på världens grymmaste ställe! 2. Tandläkare!!! (Ja, jag gillar tandläkare. Vadårå?)

Ikväll lyser ljusen


Tänder återigen ljus för två underbara personer som tyvärr inte längre finns. Har gjort det två kvällar irad nu, igår för den ena, idag för den andra.
Säger även grattis till världens finaste flicka, som är en av dem två..
Rest in piece 

Vårväder

Fotograf: Emelie Haraldsson
Canon EOS 500D + Canon Zoom Lens EF 700-300mm 1:4-5.6 III

Gav er för en vecka sedan ett bra råd, att inte gå ut i foppatofflor i snön. Igår kunde jag vara ute utan jacka och dessutom ha på mig foppatofflor, hehe. Och nej, vi har ingen snö här i Göteborg längre! (och har inte haft det på någon vecka.)
Det var verkligen vårväder, dessutom var jag lite rödrosig om kinderna igår för att jag hade vart ute så länge. Härligt var det i alla fall! Hoppas det här håller i sig, och att det inte kommer någon mer snö..

Ny earcuff


Drog in till käraste Göteborg igår efter min konfa igår med systern min. Var inte där för att shoppa direkt, men vi hamnade i lite affärer ändå. Jag fick med mig den här earcuffen hem som var ett riktigt kap må jag säga!

Godmorgon

Godmorgon på er! Har precis fått i mig lite frukost och sitter nu vid min macbook och tar lite egopics (har inte alls blivit beroende av den, nejnej). Underbart väder idag, 15 grader i solen när jag kollade sist! Vad är då bättre än att jag drar ut och fotar en sväng?

Äntligen!


Så! Äntligen, efter en del omkodningar och dampande för att koderna inte fungerat och så vidare har jag äntligen blivit färdig! Eller ja, lite smågrejer här och där..
Inget överdrivet avancerat om man säger så, men jag är ju inte så jätteduktig. Men det är ändå skönt med lite nytt och fräschare! Dessutom såg den andra helt katastrof ut eftersom jag bara slängde in allt hit och dit. Dessutom har jag inte lärt mig att koda helt än heller, men jag håller på att lära mig!
Om det även är någon läsare som har någon form av en Appledator så kan jag säga till er att designen tyvärr inte är 100 procentigt likadan som på en Windowsdator. Men jag har fått koda om allt just för att jag tidigare inte vetat om det, men jag har försökt göra det så likt som möjligt i alla fall. Märkte även att det blev finare färger och bättre kvalité på macbooken, synd att jag inte såg det tidigare så jag hade kunnat fixa om allt. Men nu orkar jag inte, haha.. Får bli nästa gång!
Vad tycker ni? :)

Nu ska jag bannemej' uppdatera bättre! ;)

Macbook

När man väl har vant sig vid att skriva med penna och papper visar det sig att min skoldator äntligen har kommit.
Eller ja, den kom igår. Idag har jag fått springa runt i hela skolan och letat efter diverse IT-tekniker och andra kunniga lärare och nur är allt som det ska med alla inloggningar och jag kan känna mig som en vanlig människa, med dator, i min skola. Wooho!

Come back

Fortsätter med lite bilder från i helgen någongång. Hoppas att detta ljus ska komma tillbaka snarast och jag har bättre skor så jag kan fota längre och få lite bättre bilder. Hehe..

Det är söndag kära vänner

Mitt lov lider sig mot sitt slut, så jag kan väl inte säga så mycket annat än; det är söndag kära vänner.
De sista timmarna av detta lov har jag tillängnat min blogg och suttit och kodat. Kan väl säga efter allt det där att det faktiskt är riktigt roligt - när man kan då (och fattar)!
Jag kan inte säga att jag kan, men jag fattar åtminstone! Dock är jag inte riktigt klar ännu, men även det börjar komma sig mot slutet. Kan inte riktigt säga exakt när jag blir klar och när alltihop kommer att flyttas över hit, för det kommer aldrig bli när jag säger det ändå. Det tycker upp någongång den här veckan helt enkelt!
Skrev igår att det kanske skulle kommit upp igår, tack och lov att ett kalas kom ivägen och jag fick slita mig från kodandet. Trodde jag nästan var klar då när jag nu har gjort mer än dubbelt så mycket, ja ni. Hehe!

Nu ska jag sätta tänderna i en nybakt semla, gott!

Finns det liv är det aldrig försent

Hinner egentligen lägga upp så mycket blogginlägg (eller det här kanske jag ska säga), för jag sitter just nu och har suttit sen igår med min testblogg och kodar förfullt för kanske om några timmar kommer alltihop här ändras. Nästan helt och hållet faktiskt. Woho!
Nu låter det här inlägget tidinställt, fastän det inte är det.. Men jag ska hinna att både blogga och fixa med min blogg idag. Jag är ju en kvinna, hehe.. Har ju lovat bättre uppdatering!

Nästan så att man tror att det är höst

Det var ett riktigt underbart ljus igår, men jag själv gick ut i foppatofflor/crocs just för att jag bara skulle ta en endaste bild, snabbt, men fastnade ändå..
Råder er till att inte börja använda sådanna tofflor nu, denna årstiden, trots att min lilla "hatbrev" mot snön verkade fungera en aning då snön faktiskt försökte fly här ifrån. Men om ni skulle vara busiga att anväda sådanna tofflor ändå och inte lyder mitt råd ger jag er ett till råd: trampa ej egenom en stor snöhög med dessa tofflor. Det är kallt!
Menade då med bilderna att man nästan kan tro att det är höst..

Havsälskarna

Vilken kombination av bilder märkte jag nu, hehe. Jaja, men det är vackert!
Var duktig och gick en promenad ner till havet med Mikaela tidigare idag. Trots halkan, slasket och sen 30 cm tjocka isflaken som låg där vid standen kom vi fram hela. Vid havet gjorde vi egentligen ingenting (men det var mysigt i alla fall), tog lite kort och käkade upp färdmaten vi hade med oss innan vi körde race hem mot bussen och svettades ihjäl av hettan (det var ju trotsallt 11 grader i solen, dags att ta på sig shorts snart?).

Nya smycken

Var med min fina vän Emma igår och när vi hade tröttnat på att vara med hennes pojkvän och hans kompisar på deras lan bestämde vi oss för att gå och kolla i lite affärer. Jag hittade två ringar, en döskallering och en kikarering, från JC och dessutom hittade jag även ett par röda fjäderörhängen från Sweet. Alltid lika härligt när man hittar grejer på rea, tror alltihop gick på en femtiolapp ungefär! Woopwoop.

En häst och en människa

- Två bilder jag tog på Ebba och Dino igår.
Fick väldigt olika bilder igår när jag fotade, hade mitt 50mm objektiv och eftersom ängen där vi red var väldigt stort var det lite svårt att fota ibland. Får ta mitt telezoomobjektiv nästa gång för att se hur bilderna då blir..

Kära snö

Kära snö, jag vet att jag tidigare bad om att få massor med snö. Så vitt jag vet var det i december jag ville ha det, inte i februari. Helt ärligt har jag tröttnat en aning på snön sen jag kom hem från fjällen eftersom snön här höll på att försvinna och vi hade flera metrar rätt sagt där uppe. Nu är det bara slask och halka. Nu vill jag, Emelie Haraldsson, ha vår!

På hästryggen

Woila! Idag har jag suttit på hästryggen för första gången på några år. Helt galet!
Annars då? Jo, har en hel del bilder att visa nu. Eller jag har inte kollat igenom varken bilderna jag tog idag eller igår så det lär väl blir typ två jag kan visa.. Härligt!

Alla hjärtans dag

Har nu suttit och tänkt hur jag ska börja detta inlägget och först tänkte jag skriva att min dag spenderades tillsammans med bästa vännen Ebba och att vi sedan åt det godaste som finns. Men det ser ni ju på bilderna, och hur intressant är det att läsa just den meningen och sedan bara ha den meningen i hela inlägget på en skala ett till tio?
Nu fick jag med den meningen i alla fall..
Vet ni vad? Jag måste ha några beundrare i alla fall, först när jag är med Ebba kommer en kärleksfull och glad människa fram till mig och ger mig geléhjärtan och när jag kommer hem ligger det en ask godishjärtan med ett såkallat kärleksbrev ovanpå, som en liten brevduva hade varit och lämnat när jag inte var hemma. Där ser man!
Nu blir det våfflor, woopwoop.

Fredagens smaskigheter


I fredags hade jag tänkt att jag skulle göra cirka tre inlägg endast på kvällen.
Trots att jag inte hade haft någon röst under hela dagen trodde jag faktiskt inte att jag skulle bli sjuk, men jodå. Så ungefär hela kvällen, efter att jag hade bakat varm chokladmousse (som såg ut som vanliga muffins, men om man vände dem upp och ned, som det så klart bara vad jag som gjorde, då blev det minsann något helt annat!!!) och hunnit med lite andra grejer, låg jag framför tvn och frös, hostade och snuvade. Today is it better och mitt lov kan börja, imorgon, wohooooo!
Med det här vill jag säga: jag har inte uppdaterat pga att jag varit/är och kanske kommer att vara i framtiden sjuk.

Friday

- halvdåliga, halv taskiga bilder
Jag har fått lov, som de flesta andra i Sverige också fått. Jag har också fått en värre hosta än vad jag hade kvar sen förra gången jag var sjuk. Dessutom är jag jättehes och får knappt fram ett ord när jag ska prata. Kul!
Menmen, lov var det. Om vädret (och kameran) vill samarbeta ska jag ut och fota så mycket jag bara kan och uppdatera mer!

Next to do: tacopaj!

Några bilder jag snabbt tog när jag kom hem från skolan som visar att min söta katt välkomnade mig hem och skulle såklart sitta och kolla på när jag skulle fixa och åt min mat. Dessutom fick jag några aggrisationsutbrott på osthyveln som bara skar halva gurkbitar och inte hela som jag skulle ha på min macka. Nej, jag hade ingen ork till att ta fram en kniv. Den sista bilden är bara en random bild som blev när jag upptäckte kameran som speglade sig i fönstret. Hehe..
Intressant? Nu ska jag gå och fixa tacopaj to my family.
Var precis ute och fotade lite, lite kanske slänger upp bilderna ikväll, om jag orkar och hinner!

Det sista från Sälen

Helt ärligt tog jag faktiskt inte så mycket bilder..
Hade inte tid riktigt, ville njuta av resan och ville inte ta med kameran till backen (fastän jag hemskt gärna skulle vilja föreviga alltihop!). Men det blev några och dessa var de sista jag hade tänkt visa för er..

Saker jag har tänkt på

Jag har börjat tänka på lite småsaker och även börjat irritera mig på det. Verkar som att jag börjar få, eller redan har fått, en slags liten otur.
Men förra våren letade jag som en galning efter korsringar, efter ett halvår hittade jag äntligen en svart korsring - som var den sista i affären. Men jag hade minsann inte hittat eller sett någon annan med en sådan ring.. Efter cirka tre, fyra månader släpps dessa ringar i alla affärer som finns att hitta. Kändes väl skönt att vara "ensam" om den i en liten tid, men dom som hade frågat mig vart dom fanns att köpa behövde bara vänta i några få månader, när man själv har slitit, jäktat, sprungit, skyndat sig och letat efter den dära ringen. Dessutom bland dom första dagarna i min nya skola tappar jag bort min ring med en rätt lång historia bakomsig. Vad är detta? Den lär ju inte bli återfunnen igen.. (speciellt inte när nästan alla affärer slutat sälja ringarna nu). Där fick ni många oturer om en och samma sak.
Jag är en sån person som också kan ha svårt att bestämma sig (alltså få svåra hjärtattack beslutsångestar) och om jag har bestämt mig långt innan att jag vill ha någonting i min garderob eller bara ha ska det vara p-e-r-f-e-k-t. Har letat efter ett par speciella jeans i ett halvår nu också, men ingen affär jag har tittat i eller någonstans i huvudtaget säljer någon ett par sådanna jeans som jag har i mitt huvud. Om jag senare kommer hitta ett par sådanna jeans, eller ett par liknande, kommer jag ångra mig för att det inte var sådana. Eller..?
Okej, ni behövde inte fatta.
Nu till den stora frågan, eller stora och stora, varför säger man att man kan dö för någonting, sedan går och köper det man dör för och inte dör..? Hmn..

Nu ligger dina kläder ute på gatan

Vadå det är väl ändå rätt normalt att springa ut med lite kläder och lägga dem på vägen, eller?

Har väl ingenting speciellt att blogga om, tycker det har varit lite segt att komma igång efter bloggbytet. Men jag fick en liten spontan och verkligen random tanke igår som jag bara var tvungen att göra.
Har även varit ute och fotat lite annat, mer normalt idag också!

Några underbara dagar

Igår kväll, närmare bestämt strax innan sju, klev jag av bussen efter en hel del timmars bussresa. Så yes, nu är jag hemma igen efter fyra, fem dagar i Sälen med helt obeskrivligt goa och underbara personer!
Skidorna för mig gick rätt grymt ändå, och det var inte jag som kom hem med ett par kryckor i händerna och hade fått vara på sjukhus kvällen innan (fastän man faktiskt nästan kan tro det).
Att åka skidor i sådär -20 grader var inte så farligt mer än att ansiktet, fötterna och halsduken frös till is..

Om mig

En glad tjej på sisådär 14 år (snart 15) vid namn Emelie är det som äger denna blogg. Jag bor några minuter utanför staden i mitt hjärta, Göteborg! I en villa mellan havet och skogen bor jag med min mamma, pappa, bror, syster och katter.
På fritiden fotograferar jag, tränar, pluggar, umgås med vänner och familjen och sitter vid datorn en hel del.
Jag har ett stort intressesse för fotografering och är ägare till en Canon EOS 500D. Mitt intresse för kameror och fotografering började för ungefär två, tre årsedan och intresset har bara växt mer och mer sen dess. Det var dock först för snart ett årsedan jag köpte min första, egna systemkamera.
Jag är ingen människa som har någon speciell dröm, jag har faktiskt ingen aning om vad jag vill jobba som när jag blir äldre. Jag ogillar för det mesta när folk frågar mig vad jag vill göra, eftersom jag verkligen inte vet. Jag vet i alla fall att jag ska välja någon rolig linje inför gymnasiumet i nian, och liksom få de tre sista åren som dom roligaste skolåren någonsin. Men jag är en sån som tar (i alla fall vill) dagen som den kommer..

Det här inlägget kommer att uppdateras då och då och även få finare bilder till inlägget. Kika gärna in lite senare! :)

Dancing in the moonlight


Ingen jul här inte

Satt och bläddrade igenom lite mappar snabbt härom dagen och hittade lite bilder jag inte hade visat. Tycker dessa bilder ser på något sett lite mysiga ut trots det kalla och tråkiga ljuset.
Dessutom la jag märke till adventsljusstakarna. Julen, advent och hela den delen är ute ur vårt hus (i de flesta hus tror jag också) och har varit det i någon/några veckor och jag har ju vant mig vid att julen är borta. Men då dyker den bilden upp vilket känns jätte konstigt, samma sak om jag bara ser någon adventssljusstake i något fönster. Det är vår nu? Sommaren kommer snart, här är det ingen jul inte!

Four things..

1. Jag stör mig enormt mycket på stavfel eller särskrivningar, fastän jag kanske råkar göra misstagen själv ibland. Men jag rättar nästan alltid alla andra, har alltid vart så, och kan bli galen på vissa ibland. Hehe..
2. Jag är laktosintolerant och har varit det sen jag var 8, 9 år. Har lärt mig att leva med det så jag stör mig inte så mycket på det och det är heller inga problem i huvudtaget längre eftersom jag kollar vad jag äter, i värsta fall tar jag tabletter för det, som tyvärr endast är "engångs" och måste ätas direkt innan eller efter jag har fått i mig laktos. Om jag har fått i mig laktos och inte fått i mig någon tablett, och det är försent att ta den får jag kramper i magen och kan inte stå på mina egna ben..
3. Jag googlar hur mycket som helst dagligen, om någon skulle se allt jag googlar på skulle jag nog vart rätt död just nu, hehehe. Google is my bestfriend!
4. Jag är bådhänt. Dock skriver jag endast med vänster hand men kan göra princip allt annat med båda händerna, men för det mesta gör jag allt (förutom skriver) med höger hand.
Här fick ni fyra onödiga saker som ni kanske inte visste om mig. Någon som känner igen sig?
Man vet ju aldrig om jag kanske har någon hemlig tvilling eller själsfriende som läser min blogg, hehe..

In winter days


Förberedelser

Håller på att packa det sista, fixa lite resemat, packa det sista ännu mer, chilla och dessutom dunkas det musik ur högtalarna. För nu, om någon timme eller två, lämnar jag familjen och hålan jag bor i och åker jag iväg till Sälen med goaste gänget i nästan en vecka.
Jag trotsar min skada i vaden (en "tråd" i muskeln som har gått av/blivit sträckt, kollade upp det igår, yep) och dessutom åker jag till fjällen för första gången i mitt liv och står på ett par skidor. Önska mig lycka till!
Förresten, sluta inte klicka er in på min blogg nu bara för att jag åker iväg - jag har faktiskt fixat inlägg till er!