Nya ringar

Känner att jag satte alla ringar otroligt fint på den andra bilden.. Bara slängde på dem liksom så att dom är lite hur som helst..
Hittade tre nya ringar när jag och Sandra vad och inhandlade presenter till Linn och Julia. Måste ju ha några extra ringar när jag gick back en ring efter att jag dom första dagarna i den nya skolan lagt ifrån mig ringen och sedan glömt den och nu är den borta.. Men jag lär ju inte behöva leta i ett halvår efter en likadan korsring  som förra gången då sådanna fanns precis överallt någon månad efter jag hade hittat min. Morr..
Vadå nästan bara ha silverringar? Har faktiskt två, tre guldringar och en svart..

Halvt kassa bokehbilder

Lite halvt kassa bokehbilder, som jag också tog i mörkret/skymningen.
Hade tänkt att jag ska försöka ge mig på att fota en lite mer "avancerad" och annorlunda bokeh imorgon, får väl
se hur det går. Måste även ut och fota så jag har en massa bilder på lager!
Får se vad jag hinner med imorgon helt enkelt, nu låter det som att jag ska göra hur mycket som helst. Men jag åker till Sälen på onsdag och jag har endel att fixa inför det - känns det som i alla fall..
Har förresten även fått lite ideér och sånt till en ny header, äntligen!

Hur tänkte min dator där?

Kind of random bilder från dagen som har bestått av - halvt storstädning av mitt rum (julen är nu ute ur mitt rum, till 90% i alla fall, huhu), överförning av bilder från datorn till min externa hårddisk och lite allt möjligt.
Förresten märkte jag förut att det skulle ta runt 39 timmar att överföra ett par tusen bilder, men blev en stund nästan överlycklig över att det gick ner till 19 timmar och sedan till 6 timmar. Slutade med att det tog max en halvtimme, hur tänkte min dator där..?

Riktigt dåliga bilder måste jag säga. Dom två sista bilderna är dessutom tagna när det var mörkt ute, därav det fula gråa tråkiga ljuset..

A bad history

Har faktiskt en riktigt riktigt tragisk anledning till varför jag inte bloggade på hela eftermiddagen och kvällen igår och heller inte någonting idag. Men igår slutade jag faktiskt redan sjugo i elva och tänkte att jag skulle lägga upp något inlägg när jag kom hem, men när jag väl kom hem började datorn krångla efter någon timma sådär och sedan gick tiden så himlans fort och jag skulle plötsligt iväg och träna (tränade ett pass som jag inte tidigare gått på, kände mig en aning efterbliven ibland, dessuotm sträckte jag ena vaden, i slutet..). Min snälla syster hjälpte mig med datorn innan vi åkte iväg men det funkade inte, och när vi kom hem kom jag inte åt någonting på min dator. Helt knas..
Men det visade sig troligen att min dator hade blivit en aning sjuk. Mitt virusprogramsskydd hade upphört utan att tala om det för mig, så ja datorn hade fått 22 virus eller något liknande. Efter lite om och med lyckades vi (min syster) fixa ett annat virusskydd, så under hela natten har den rensat bort allt och nu är min dator frifrån virus och har nytt fräsch virusprogram!
Ja, det var tragiskt. Trodde ett tag att jag skulle mista min dator och stå där utan en egen dator, på mitt rum.. </3
Återkommer imorgon då jag förhoppningsvis har tagit mig ur denna otroligt tragiska händelse och blivit en vanlig människa igen. Jag delar allt med min dator, kärlek, sorg, glädje, tårar, arghet, galenhet. (Om det nu heter arghet och galenhet..)

Snön som vräkte ned

Jag har haft sån otrolig otur de senaste, när det gäller mina bilder och fotograferingen. Som tur är har jag aldrig fått 100% otur, hehe. Men jag har t ex råkat radera bilder på kameran jag inte laddat över till datorn som jag kanske blivit någorlunda nöjd med eller bara inte hittat dom någonstans? Waah!
I lördags hade jag till min förvåning också otur, eftersom det vräkte ner med snö tänkte jag att jag kunde gå ut och ta lite fina bilder, men i all hast kollade jag aldrig hur mycket (läs: lite) batteri jag hade kvar. Så jag försökte ju inte spara på det så överdrivet mycket så jag gick där ute och skulle precis ta en bild med ett jättefint ljus jag hittade så märkte jag att batteriet tog slut. ÅÅÅH!
Kunde ju inte hinna ladda batteriet heller eftersom mitt schema för den korta lördagseftermiddagen jag hade hemma var väldigt tight. Så jag blev lite ledsen i ögat när jag såg dessa bilder och då mindes jag denna hemska lördag. (Och nej jag har inget extra batteri eller batterigrepp..)

Dessa underbaringar till djur

Någon mer än jag som märkt att dessa underbaringar till djur blir lite extra galna när snön kommer och ska busa hur mycket som helst? Eller är det bara min katt som jagar en som om man är en liten mus som han ska fånga och försöker smyga och kasta snöbollar på mig..?

The snow also came to Bohuslän

Tänkte berätta att snön har kommit till detta landskap också, wiiiie!
Har varit ute i omgångar och fotat och har en hel del att blogga om nu, eller rätteresagt bilder att visa.
Haft fullt upp sen i fredags verkligen, har hunnit med att shoppa och stressköpa presenter till Linn och Julia för att sedan nästa morgon åka till konfan i fyra timmar för att sedan vara hemma i någon timme (där jag skulle äta, fixa iordning mig och packa) och åka iväg hem till Julia. Sedan på söndagen åkte jag hem tidigt på morgonen, trött som bara den efter nästan ingen sömn på natten (fastän jag sov mest av alla hehe) åkte jag till Göteborg och inhandlade skidkläder till mig och när jag kom hem somnade jag bums och sov tills morgonen nästa dag då det var skola. Igår drog jag på mig mina träningskläder som har legat lite off i garderoben sen innan jullovet och åkte iväg och tränade. Hej träningsvärk idag!
Har såklart förstått att världen är liten, men allt jag fått reda på idag har jag förstått att världen är otroligt liten. Say WHAT?

My big mellanmål

Har lyckats ta mig hem ytterligare en gång från den långa promenaden, nej jag ska inte klaga. Den är inte så lång. Dessutom har jag valt det själv! Ska få i mig mer mellanmål än vanligt, intressant va? Därför ska jag försöka proppa i mig allt på bilden, dock inte skeden, tallriken, smörkniven, smörpaketet, papp och plast och sådant. Sedan ska jag dra mig tillbaka till bussen för att åka iväg och köpa presenter till Linn och Julia!
Uppdate: Weeeei, jag orkade äta upp allt!

Torsdag

Några random bilder från dagen som kan berätta om min eftermiddag - 1. Hemma från skolan efter att jag gått min rättså långa promenad från busshållplatsen och ska precis få i mig någonting i min mage. 2. Hade sällskap med adventljusstakarna i fönstret, eller nåt. 3. Till min förvåning var det ingen katt som försökte fjäska sig i mat så istället fick jag gå och hälsa på katterna mina.
Något annat intressant att berätta om denna dag? Nä.

Pimp

På min lediga dag åkte jag helt random till Göteborg med mamsen, eller random och random. Vi åkte för att uppgradera mitt busskort (eftersom jag är så awesome), men vi fick gå runt hela eller halva Göteborg för att hitta den där lilla lilla skylten med Västtrafik på, som vi hade gått förbi när vi gick av bussen.
När Nordstan ligger typ fem (hundra) meter bort kan man ju typ inte motstå att gå dit så gick vi dit en snabbis där jag fick med mig ett par jeans hem som jag snabbt pimpade med ett par nitar som jag köpte för ett tagsen, äntligen!
Btw, inlägget innan handlade tyvärr inte om min morgon, hur mycket ni än vill det.. hehe

Känslan när man

1. Vaknar upp och får det där rycket när man kommer på sig själv att man har försovit sig och missat ett antal lektioner..
2. När man senare, efter att ha gjort ett försök till att återhämta sig efter den hjärtattack man fick punkten ovan, ska försöka få i sig någon slags frukost vilket blir det snabbaste i kylskåpet, ett glas mjölk som man spiller ut för att man inser att man är sen till bussen och får ytterligare en hjärtattack.
3. Efter att man senare springer allt vad man har till bussen, med kombinationen mjukisbyxor och smutsiga stövlar och dessutom har världens badhairday, men ändå missar man den och då inser man att man faktiskt är ledig...

Skinny Love


Outside today

bild 2 - en aning redigerad för att få fram vattendropparna, men kvalitén på blogg.se var inte den samma som på min dator.. </3
.
Himlen var jättefin förut och dessutom var det dimma på det så jag tänkte fånga lite härliga och fina bilder. Men när jag kom hem var jag en aning lat och inte orkade gå ut direkt så jag stannade kvar inne och slöade tills jag märkte att det började mörkna, och först då gick jag ut. - Vilket resulterar det lite mörkare i bilderna.
Halvtaskiga bilder, märks att det verkligen inte finns någonting att fota just nu.. Gaaaaaah!
Åk förresten aldrig på någon bihålsäckelbajsinflammation, eller någon som är nästingtill det i alla fall. Det är 1. sjukt jobbigt 2. gör ont och 3. gör ont. Min värk har gått ända ner till käken på höger sida och håller på också, har klagat hela dagen. Har dock inte åkt till sjukhuset och är 110% säker på det, men är rättså säker i alla fall.

Kamera- & fotoutrustning

K A M E R A H U S
- Canon EOS 500D
O B J E K T I V
Zoomobjektiv (kitobjektiv) - Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 II
Telezoom - Canon Zoom Lens EF 75-300mm 1:4-5.6 III
Fast objektiv - Canon Lens EF 50mm 1:1.8 II
T I L L B E H Ö R
Fjärrutlösare Canon RC-6
Trebensstativ Hama Star 62
Kameraväska från Hama
Större kameraväska från Kata
Uv-filer till alla tre objektiven.
Motljusskydd, close-up filter (ev. närbildsset), batterigrepp och reflexskärm hoppas jag hamnar i min utrustning innom 2012.

Fotobok

Var och hämtade min fotobok i Göteborg i måndags som jag beställde förra året. Kvällen innan nyår faktiskt!
Tänkte visa er den bättre och sådär senare i någon video (där jag även antagligen berättar mer och sånt också), när jag blir frisk..
Tack till japanphoto! Det blev riktigt bra!

Sjuk

Har fått en kärlek till nässpray, vad kan det bero på? Jo, just för att jag har blivit sjuk igen. Var helt borta i skolan i onsdags, skakade för att jag frös så mycket, hade ont i huvudet och ont i halsen så jag åkte hem, vilket var lite tråkigt eftersom jag inte ens har varit en hel dag i den nya klassen än. Skyller det hela på att jag fick stå och vänta på bussen i 40 minuter som dom hade ställt in, hur tänkte dom där när det typ är fullproppat på den bussen för att folk ska till skolan? Själv fick man skjuts efter dom där 40 minutrarna, och slapp missa en hel timmes lektion.
Efter att ha sovit bort min höga feber i ett och ett halvt dygn, tackat honung, te och allt annat som finns för att hjälpa en att bli frisk (när halstabletter och annat inte gör det) har jag äntligen blivit någorlunda frisk. Dessutom har jag fått i mig en massa vitlök, hej inga som vill vara inärheten av mig, forever alone.

Ska förresten ta och fixa lite med min blogg ikväll, om jag orkar. Annars skjuter jag upp det..

Djur och galenheter

Blev en aning glad igår när jag äntligen lyckades fånga en bild på någon slags fågel utanför. Speciellt när det är en som inte brukar sitta här utanför, så när jag såg det sprang jag fort till mitt rum, bytte objektiv och sprang tillbaka med allt hopp om att den skulle sitta kvar på grejen.
I snöfallet gick jag även ut och fotade lite, Eskil var med mig och han var inte galen alls. Verkligen inte. Med snön i pälsen var han inte alls galen när han sprang (och skuttade runt) och jagade mig som om jag var en liten råtta eller något han ska fånga. Känns bra!
Det fanns ju någon jag kunde ta ut min galenhet (finns det ens något ord som lyder så?) med, eller att jag hade någon att vara glad med när snön fall ned från himlen. Yay!

Just det ja

Just det, det snöade tydligen igår här i kära Bohuslän. I massor!
Så jag blev glad för en liten stund och hoppade nästan rund av lycka eftersom jag trodde att det skulle komma flera decimeter med snö. Men tyvärr har man inte alltid turen med sig och idag är snön borta igen och har lämnat kvar elendig is.
Idag har jag knappt haft några lektioner, eller inga alls om jag får säga det. Åkte till skolan vid åtta och lämnade tillbaka alla böcker, min skoldator och tömde mitt skåp och sedan åkte jag hem till Sandra och var där en stund innan vi begav oss till bussen och åkte till den nya skolan. Yep, igår, och lite idag, blev allt klart. Klockan ett idag började jag i en ny skola, då jag fick träffa klassen och lite sådär. Så jag börjar egentligen skolan imorgon, lektionsmässigt.

En såndär härlig dag

Sitter just nu, eller satt om jag ska vara helt ärlig, och rensade min skoldator (inte för att jag hade någonting på den..) efter en dag med en timmes shopping, väntan, möte och fått ett besked! Woho.
Åkte till Göteborg imorse med systern min där vi först hämtade ut mitt paket och sedan fick jag (förutom mitt paket, som jag faktiskt fick (!!!)) med mig en randig tröja, en blus, 100 nitar, duschcreme och body butter. Allt det där på nästan en timme, okej två, men ändå!

Cupcakes

Sådärja! Då var mina första, rätt så lyckade, cupcakes bakade.
Sist jag gjorde ett försök till det blev det väl mest äckliga muffins. Kan tala om att det är rosa frosting, som är mer rosa i verkligheten, och inte någon kaviarliknande grej ovanpå.

Everything is possible

Vaknade av ett ganska konstigt (läs: underligt) sms, som jag blev rätt glad av. Eller ja, glad för min systers skull!
I smset stod det att hon hade klarat körkortet, och inte hade hon sagt till mig att hon skulle köra upp idag inte?
Men hon är grym (!) och därför låg jag kvar i min säng och tänkte på vad min syster gillar för någonting som man kan baka. Kom då på att hon, i alla fall brukar, tycka om kladdkaka. Så det första jag gjorde när jag gick upp var att baka en riktigt kladdig kladdkaka, men ett recept från min nya chokladbok. (Grymt förresten att ha en egen choklad bok med massor om choklad och grymma recept när man älskar choklad så himlans mycket som jag gör, thanks mami!)

Outside this day

Blev inte så mycket fotografering då det 1. nästan var mörkt 2. kallt 3. och hade nästan ingenting att fota.
Fortfarande, vart är snön? Det lär säkert inte komma någon heller, speciellt inte nu när jag har en massa fotoideér med snö och sådär. Ååh!

Där det kanske inte är helt omöjligt att fastna

Jag som skulle ut och fota fastnade visst framför tvn med en ratt i handen, och ja jag stannade och spelade Mario Kart.
Just det, fota var det ja!

Top secret uppdrag


Har varit på superhemliga uppdrag idag, som verkligen är top secret!
Mitt i äventyret tog jag och Mikaela oss en fika (läs: sallad) och sedan drog vi ut på nya uppdrag.
To do tomorrow: Ut och fota om jag hinner och om Emil har dragit sig vidare!

Bonde för en kväll

.
Igår bestämdes det att jag och min kära vän Ebba skulle hem till vår andra kära vän Mikaela och spela lite och sådär, och jag fick prova på att vara bonde. Wohooo!
Jodå, jag skulle så massa olika sädesslag, förhandla, ha ordning på mina pengar och sedan försöka köpa mig upp till att tillslut ha ett slott (vad det nun kan ha med bondgårdar att göra).
Såklart vann jag ju, och inte alls kom näst sist med typ sexhundratusen spänn..

Försenade bilder från julafton

Eftersom jag inte bloggade och dessutom lät min förra blogg (ja, det känns konstigt att skriva) stå stilla i några dagar tills jag la upp ett inlägg när jag kände för det, och ja ni fattar. Just för det här! Får dock se om jag klarar mig att blogga här, hehe.
Annars då? Jodå, hade en mysig julafton och yep, tomten kom till oss det här året också! Min familj måste vart snälla förra året, som man alltid måste vara (annars kommer ju inte tomten?), woopwoop. Tänk om inte tomten skulle komma på julafton? Hur hade det varit då? Eller så kanske man skulle fått besök av hustomten istället eller varför inte julbocken? :) Who knows?
(Fast nej, ingen tomte kommer ju om man inte vart snäll?)

The surprise

Det här är anledningen till varför jag inte har bloggat på några dagar. Jag har alltså fixat med den här, tänkt ut och lite såntdär. Hade tänkt fixa en fin header och design och allt sånt, men så blev det inte riktigt eftersom jag inte har några nya bilder på min dator i huvudtaget, nästan i alla fall, och eftersom julen nu är över så är det ingen idé att börja på någon juldesign..
Här blir det en ny start, bättre bloggning och uppdatering och förhoppningsvis roligare?
Ska även hinna fota en del (läs: mycket) nu de här dagarna jag har kvar på lovet, så det dyker väl upp en ny header så småningom.
Förresten, kära snö. Jag väntar fortfarande på dig. När ska du falla ned från himlen? JAG VILL HA SNÖ PÅ MITT JULLOV. Man kan inte vara utan snö på ett jullov, det hör väl varenda människa? Komsikomsi!