Akta er


From a rainy Sweden

Fotograf: Emelie Haraldsson
Canon EOS 500D + EF 50mm 1:1.8 II
 
Medans jag är i värmen och har det troligtvis gött (och kanske just nu ligger på en strand och pressar) visar jag några höstbilder som jag tog förra veckan.

När man är för excited för att sova

Fotograf: Emelie Haraldsson
Canon EOS 500D + EF 50mm 1:1.8 II
 
Igår morse vaknade jag vid halv sju redan, men somnade om och vaknade ungefär en timme senare. Hörde att både min mamma och syster var uppe och pratade och jag tänkte att jag lika gärna kunde gå upp.
Jag kanske var lite för excided inför resan och inte kunde sova. Märke då att det var nollgradigt ute, frosten låg som ett täcke över gräsmattan och solen kämpade sig upp. Så jag tänkte varför inte gå ut på morgen, strax innan åtta, och fota?
Underbart att starta dagen med!

Oh my god

 
I somras fick jag en "hemlig" present av min underbara syster. Presenten var att jag skulle få välja en destination i Europa som vi skulle resa till och som hon betalar, hur grymt?!?!?!
Lämnar stora gosiga stickade tröjor och halsdukar och höst-Sverige och beger oss mot varmare länder. Så just nu sitter jag nog på planet och har flygit i några timmar.
Den här resan bokade vi i början av juli och jag har varit förväntansfull och längtat otroligt till den här resan (och speciellt den här dagen), när jag äntligen skulle få flyga och resa utomlands för första gången i mitt liv (Norden-länder räknas inte!).
 
Under dessa nästan två veckor vi är borta står bloggen inte still, har fixat minst ett inlägg varje dag! Just sayin'.
Kunde förresten inte ta en standard "hej jag ska ut och resa och ska bara visa bild på min resväska och packning"-bild för att jag packade ner kameran och hela allt-et i handbagaget dagen innan och hade ingen ork att ta upp allt igen.

Foggy sunset #2

 
Tja, välkommen till landet där vi har telefonstolpar och hålor på vägarna. Men vi sägs ha finast solnedgångar!
Meningslösa bilder egentligen, men "behöver" både spara mina bilder och uppdatera min blogg så det blev lite jobbigt där.
 
Hade tänkt dra mig ut på en fotorunda igår när jag kom hem, men när jag skulle kliva ur bilen efter att jag varit hos tandläkaren började det hagla extremt mycket så jag sprang in och stannade där hela eftermiddagen.
Kvällen avslutades i alla fall med att kolla på min bästa vän Mikaelas klass konsert (som förövrigt är helt underbart grymma!) och sen åkte jag med i hennes A-traktor hem. Fick i alla fall sagt hej då extra mycket eftersom vi inte kommer att ses eller ha kontakt i huvudtaget på ungefär lite mer än två veckor..
Lov nu med, awesome!

Autumpictures


Har nästan hur mycket höstbilder som helst, jag gick ut och fotade för en vecka sedan nämligen men har inte kollat igenom dom förrän idag. Ska nog försöka hinna med en fotorunda imorgon också, men bara om jag hinner..

Foggy sunset

Fotograf: Emelie Haraldsson
Canon EOS 500D + EF 50mm 1:1.8 II
 
Dessa bilder frångade jag i söndagskväll direkt när jag kom hem ifrån en helg med min vän Emma!
Solen höll på att gå ner och dimman hade precis lagt sig som ett täcke över alla ängar och vägar. Tror det såg ut så för exakt ett årsedan också. Himlen lika röd och dimman lika tät. Kanske det är så, lika fint, en gång per år?

En vän som dig går inte att glömma

 
En vän som dig går inte att glömma. Du är borta, men absolut inte glömd.♡
 
 
I tisdags var det ett helt årsedan min vän gick bort från oss, så jag och en kompis tog med oss blommor (till familjen & henne) och gravljus och satte oss på tåget dit. Blev mött av hennes underbara mamma och sedan av resten av familjen! Vi gick även på en minnesstund i en kyrka. Stannade där tills kvällen och kom inte hem förrän runt kvart i nio. Underbart att få träffa familjen och att få gått till både graven, gångtunneln och en bro betyder otroligt mycket.
 
Så som ni förstår har jag inte varit på topp, dessutom har jag kommit hem ganska sent varje dag, somnat sent och sovit dåligt. Lovade mig själv att sova tidigt idag, men jag tror att löftet sprack, för jag kom hem sent idag med..

Two dogs dining

 

Dipdye shorts


I onsdags var jag i stan och kollade i lite affärer och hittade ett par dipdye shorts på rea för endast 100 riksdaler. Jag köpte dom inte och ångrade mig efteråt, men som tur var skulle min syster in till Göteborg igår och köpte hem dom till mig. Har nu pimpat dom med nitar och gjort lite slitningar. Ska fixa lite smågrejer, till exempel med nitarna, och lite mer slitningar tänkte jag.

It's friday, friday

 
Bara jag som tycker det är gött med fredag? Njaa, tror inte det.
Har haft det riktigt gött hela dagen, kom till skolan och fick reda på att vi skulle se på en teater. När vi hade kollat klart på den hade vi missat, förutom mattelektionen, runt tio minuter av språkvalet men vi fick inte springa in i klassrummet och då var det bara att flytta upp vår solektion och sedan var idrotten inställd också. Så istället för att sluta ett (som också är ganska gött att sluta på en fredag) slutade jag lite innan halv elva. Woho!
Körde på lockat hår idag också, men alla lockar gick ur när jag gick hem från bussen då det började regna när jag var sisådär 100 meter från huset..

Kanelbullensdag

 
Nu blir det ett stort glas med kall mjölk och en varm go bulle (som jag förövrigt bakade förut)!

Låt mig presentera


...the räls!
Efter 4 års väntan och längtan (..på lite metallskit..) fick jag igår morse äntligen min räls. Har mer eller mindre alla fel man kan ha på sina tänder; 10 mm överbett, snea, mellanrum, hörntänder, ojämna, snurrade kindtänder, tänder som växer på varandra, snett bett, käken går ur led minst en gång i veckan. Har nog fler fel än så..!
Ååh, gissa vem som typ är sådär gladast i världen just nu?

Flyg fula fluga och den fula flugan flögFotograf: Emelie Haraldsson
Canon EOS 500D + EF 50mm 1:1.8 II
 
Igår hade jag studiedag och hade ett fotojobb, gött!
Skulle agera fotograf åt en tjej som behövde hjälp med sitt skolprojekt. Hon går stylistlinjen på Burgården, så jag fick kolla på när hon och hennes kompis fixade en modell. Mycket inspirerande!
Blev en hel del fina höstporträtt ute i Göteborgs skogar i regnet. Tror dock inte att jag kommer visa några bilder här..
 

Don't you worry child

 

Riktigt go låt må jag säga!