Chinjong för andra gången

 
I torsdags skulle vi göra en långhårsuppsättning och eftersom jag lovade mig sist att göra en chinjong, spansk knut, nästa gång vi skulle göra uppsättning var det bara att sätta igång. Valde att göra den snea varianten och dekorera med tre flätor. Hehe, resultatet blev väl inte det bästa då den inte är ren och kunde vart mer sne. Men å andra sidan är det andra gången jag gör den.. Måste bara tillägga; wow, det känns verkligen att man blivit bättre i fingrar och händer! Kämpade med en sån här uppsättning en hel lektion sist, denna gången gick fort och blev aningen bättre.
 
Hur går det med träningen då? Jodå! Både pass (indoor walking & spinning) och gym har hunnits med måndag, tisdag, onsdag och idag! I torsdags hade jag vilodag och igår en halv vilodag. I alla fall från friskis. Jobbade hela eftermiddagen så jag gick och rörde på mig hela tiden samt bar en hel del tunga grejer.
 

Första kunden

 
Igår hade jag min första klippkund, nämligen min bästa vän Mikaela. Gick faktiskt bättre än förväntat och blev nöjd för att vara första gången. Tack för att du ställde upp! :)

Frukost på sängen

 
Fick frukost på sängen idag av ingen mindre än mig själv. Världens C-vitaminbomb haha.
Kesobulle med ägg & kaviar, gurka, clementin, skivad banan, mango, äpplejuice och kaffelatte. Mmmm.

Fyra håruppsättningar

 
Här är fyra olika håruppsättningar jag gjort under gymnasietiden som gått. Det syns att jag blivit bättre och det känns även i händer och huvud, fantasin flödar mer för varje gång haha, fastän dessa uppsättningar inte är något speciellt avancerade egentligen..!
Första bilden är min första håruppsättning jag gjorde, en chinjong eller en så kallad spansk knut. Vi skulle först göra en vanlig rak som låg "intill" nacken och andra gången skulle vi göra den sne och göra en fläta eller något annat. Min blev inte så sne, utan mer skev.. Dekorerade även med en femfläta samt en lös vanlig trefläta som jag sedan snurrade. Har efter den gången inte gjort någon mer chinjong, men ska nog, förhoppningsvis, göra en nästa gång.
Andra bilden är när vi gjorde loops för andra gången.
Tredje bilden är när jag gjorde loops sist.
Fjärde bilden är en rosettliknande uppsättning. Skulle dock arbetat med mina lockar och gjort dom finare..!

Första klipplektionen

 
Idag hade vi första klipplektionen. Hela klassen var mer eller mindre over excited, haha. Kul var det, men mycket svårare än vad man faktiskt tror! Det är ju ett stort ansvar man har, samma där när man färgar, permanentar etc, ni fattar! Om bara något går lite fel kan ju håret bli förstört och sådär, men hår växer ju, och tur är väl det! Så det är ju den inställningen man får ha.

Valfri håruppsättning

 
På dagens lektion skulle vi göra en valfri håruppsättning, men självklart med någon av de tekniker vi lärt oss tidigare.
Jag var lite sugen på att göra en rosett, mest för att det gick bra sist (kommer visa bilder senare på tidigare uppsättningar) och för att jag tänkte att jag kunde ändra mina fel jag gjorde då. Men samtidigt ville jag göra något nytt.
Jag valde att göra fem loops upptill och lockar nedtill. Loopsen blev väl bra, men lockarna (som jag fick stressa med) och det färdiga resultatet - njaaaa. Så jag blev inte nöjd, finns en hel del grejer jag skulle vilja ändra på nu i efterhand, och det sämsta med det hela var att vi hade en "avstämning" idag och lärarna ska sätta sig ner och bedömma och sätta betyg. Lagom roligt..

Uppstart

 
Funderar på att starta upp min blogg lite smått igen. Mest för att kunna lägga ut grejer vi gör i skolan och kunna skriva om min träning.
 
Hur som helst gick mitt kort på friskis & svettis ut i måndags och min snälla mamma köpte nytt till mig. Denna gången allkort där all gruppträning inklusive gym ingår. Så i tisdags satte jag igång och tränade på gymmet 40 minuter. Tog inte så jätte tunga vikter eftersom det var drygt en och en halv vecka sedan jag tränade sist. När dom 40 minutrarna hade gått drog jag mig vidare till nästa pass. Indoow Walking. Ett baspass, men känns som ett medelpass. Vad jag hade saknat det passet!
Körde gärnet och var så glad under hela passet, gud vad bra det gick!
Igår vaknade jag upp med träningsvärk i ben, rumpa, armar, axlar och skulderblad. Men det hindrade inte mig från att träna! Åkte till gymmet efter skolan och tränade på gymmet med mamma, provade övningar i cirkelgymmet och körde med tyngre vikter. Klarade 95 kilo benpress och det var inte ens så jobbigt, gött! Mitt mål innan veckans slut är 100 kg.